Fren & ABS kategorisi hakkında

Fren & ABS kategorisinde balata, disk, kampana, kaliper, ana merkez (master cylinder), vakum destekleyici (servo/booster), fren hortumları, hidrolik ve ABS/ESP bileşenlerinden kaynaklanan sorunları bulabilirsiniz. ABS uyarı ışığı, pedal titremesi, yumuşak/spongy pedal, tek tarafa çekme, yüksek fren mesafesi, ABS devreye girme/girmeme, el freni/EPB problemleri gibi belirtiler için adım adım teşhis akışları sunulur. Teker hız sensörleri (WSS), ABS hidrolik ünitesi/pompa, EBCM (ABS beyni), vakum hattı ve hidrolik kaçakları nasıl kontrol edeceğiniz detaylandırılır. OBD tarafında C0035–C0040 (teker hız sensörü), C0110 (ABS pompa motoru), C0265 (EBCM röle devresi), U0121 (ABS ile iletişim kaybı) gibi kodların yorumlanması; rotor atımı (runout), disk eğrilmesi, balata camlanması, hidrolik hava yapması ve booster kaçakları için ölçüm/değer aralıkları anlatılır. Ayrıca DOT 4/5.1 fren hidroliği değişim periyotları, hava alma (bleeding) yöntemleri, tork değerleri, lastik/askı–geometri etkileri ve önleyici bakım (balata/disk kalınlığı, hortum çatlağı, hidrolik seviyesinin takibi) gibi pratik öneriler bulunur. Amaç: fren performansını güvenli seviyeye getirmek, ABS hatalarını hızlıca izole etmek ve doğru parçayı/onarımı belirlemektir. Güvenlik önceliği: Fren uyarı ışığı, hidrolik kaçak veya yağ basıncı/ABS arızası varsa aracı kullanmayın; güvenli alanda durun ve kontrol/çekici çağırın.